Äppelvin in the making
9,5 liter äppelvin ser det ut att bli så vi behöver fler tomma vinflaskor minsann! Och då har vi ändå åkt Malmö runt för att samla in från familj och vänner. När vi gjorde vinet så hade vi förlite socker i så det är nog lättvin. Körsbärsvinet är ju uppe i 15-16 % iaf ;) Det smakar inte inte så starkt och är väääldigt torrt så jag tror nog att jag kommer tillsätta lite socker innan buljeringen.
Jag fick varningar om att man kan göra äppelvin men att det inte är så gott och därför är det inte så vanligt att man gör det. Dem hade liiite rätt, det smakar som lite som en utspädd tor cider men med lite honung så tror jag nog att det kan vara gott. Kanske inte dricka en hel kväll men ett glas då och då. Jag tänka mig att skulle kunna bli rätt god glögg också. Nej, nu låter det som jag är missnöjd med vinet men det är jag inte alls! Funderar även på om vi ska ta en flaska och blanda med körsbärsvinet? Det blev ju superstarkt och lite för sött ;) Det här med att göra bra vin är verkligen en konst! Jag ska köpa mig en fin liten anteckningsbok och skriva ner vilka recept med vilka bär vi har provat och hur det blev så jag kan optimera recepten :)
